czwartek, 8 maja 2014

Rice Chops // Tomato Sauce


PL Alternatywa dla kotletów mięsnych: kotleciki ryżowe z pomidorowym sosem.

EN An alternative for a meat chops: rice chops with a tomato sauce.

PL
Składniki (na ok. 25 sztuk):
- brązowy ryż - 25 dag
- cebulka (najlepiej młoda) - 2 szt.
- jaja - 3 szt.
- mąka - 10 dag
- bulion w proszku (można rozkruszyć kostkę) - 2 łyżeczki
- tarty ser (np. gouda) - 15 dag
- sól
- pieprz
- oregano
- oliwa z oliwek

Sos:
-  pomidory (mogą być w puszce) - 50 dag
- czosnek - 2 ząbki

1. Ugotuj ryż, odcedź, wystudź.
2. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
3. Wymieszaj ryż, jaja i połowę pokrojonej cebuli.
4. Dodaj mąkę, sól, pieprz, oregano (do smaku), 1 łyżeczkę bulionu oraz 2 łyżki sera. Dokładnie wymieszaj.
5. Z tej masy ryżowej uformuj kotleciki. Wcześniej moczę dłonie w ciepłej wodzie, aby kotleciki nie przyklejały się do rąk.
6. Smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek ok. 2 - 3 minuty, z obu stron.
7. Sparz pomidory, obierz je ze skórki, pokrój w kostkę. Jeśli masz pokrojone pomidory w puszce, sprawa jest ułatwiona.
8. Pozostałą cebulę, bulion i zmiażdżony czosnek podduś na oliwie.
9. Dodaj pomidory i duś pod przykryciem ok. 5 minut.
10. Na talerzu ułóż kotleciki, polej pomidorowym sosem i posyp tartym serem.
Bon appetit! :-)

EN
Ingredients (for about 25 chops):
- brown rice - 25 dag
- onion - 2 bulbs
- eggs - 3
- flour - 10 dag
- bouillon powder (you can crash a cube) - 2 tea spoons
- grated cheese - 15 dag
- salt
- pepper
- oregano
- olive oil

Sauce:
- tomatoes (you can use canned tomatoes) - 50 dag
- garlic - 2 cloves

1. Boil rice, drain it off, let cool.
2. Onion cut in a small cube.
3. Mix rice, eggs and half of cutted onion.
4. Add flour, salt, pepper, oregano (as much as you like), 1 tea spoon of bouillon and 2 spoons of cheese. Mix well.
5. Form little chops. Before, I soak my hands in warm water and chops don't stick to hands.
6. Fry on the hot olive oil about 2 - 3 minutes, on both sides.
7. Blanch tomatoes, peel and cut in a cube. If you use cutted canned tomatoes it's easier.
8. The remainder of the onion, bouillon and a crashed garlic simmer on the oil.
9. Add tomatoes and simmer undercover for about 5 minutes.
10. Put chops on the plate, pour sauce and dot with cheese.
Bon appetit! :-)

Follow me on Facebook

1 komentarz:

  1. Hi there my dear! I just want to ask if we can follow each other on Bloglovin, GFC or Facebook?

    Please leave a comment on my blog and follow by blog!

    http://kstylick.blogspot.com

    You can also like my Facebook page.

    https://www.facebook.com/Kstylick

    I will follow you back! XOXO

    Korean Fashion

    OdpowiedzUsuń