czwartek, 15 maja 2014

Sandwiches


PL Kanapki nie muszą być nudne. Dzisiejsza propozycja to bagietka, lub inne pieczywo, które lubicie z czerwoną cebulą, żurawiną i serkiem.

EN Sandwiches don't have to be boring. Today's proposal, it's a baguette or other bakery products, which you like with red onion, cranberries and cheese.

PL
Składniki:
- bagietka (równie dobre z ciabattą)
- czerwona cebula - 2 sztuki
- żurawina w słoiku - ok 4 łyżki
- rukola
- serek brie
- masło - 1 łyżka

1. Bagietkę podziel na mniejsze części i pokrój wzdłuż.
2. Na patelni rozpuść masło.
3. Dodaj pociętą w pióra cebulę. Duś przez ok. 3 min.
4. Dodaj żurawinę. Wymieszaj z cebulą. Wszystko duś kilka minut (cebula musi zmięknąć). Uważaj, aby nie przypalić.
5. Możesz doprawić solą i pieprzem.
6. Gotowy farsz połóż na pokrojoną bagietkę.
7. Na bagietkę z cebulą i żurawiną połóż pokrojony w plastry ser.
8. Na wierzch kładziemy rukolę.
9. Całość możemy zapiec w piekarniku, ale niezbyt długo. Tak, aby bagietka była chrupiąca. Rukolę dodajemy po wyjęciu kanapek z piekarnika.
Gotowe! :-)

EN
Ingredients:
- baguette or ciabatta
- red onion - 2
- cranberries in a jar - about 4 spoons
- rucola
- brie cheese
- butter - 1 spoon

1. Baguette separate into pieces and cut lengthwise.
2. Melt butter on a frying pan.
3. Onion in sliced put on the frying pan. Stew for about 3 minutes.
4. Add cranberries. Mix it. Everything stew under cover awhile (onion have to soften). Be careful not to burn.
5. You can season with salt and pepper.
6. Prepared filling put on a baguette.
7. On a baguette with onion and cranberries, put slices cheese.
8. Put rucola on the top.
9. You can bake sandwiches in the oven, but not too long. Until a baguette crisp. But add rucola after removing sandwiches from the oven.
Done! :-)


Follow me on Facebook

1 komentarz: