wtorek, 27 maja 2014

The Simplest Toasts


PL Proste, szybkie i pyszne grzanki. Na śniadanie albo na kolację.

EN Simple, fast and delicious toasts. For breakfast or for a supper.

PL
Składniki:
- bagietka
- oliwa z oliwek (do posmarowania grzanek)
- suszone pomidory
- oliwki
- rukola
- ser mozzarella

1. Bagietkę pokrój w kromeczki.
2. Każdą kromkę posmaruj niewielką ilością oliwy z oliwek. Zrezygnuj z oliwy jeśli masz pomidorki suszone w zalewie.
3. Na każdej kromce połóż plasterek sera, pokrojone w paski pomidorki, przekrojone na połówki oliwki.
4. Włóż do piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści.
5. Po wyjęciu dodaj kilka listków rukoli.
Można jeść na zimno, ale najlepiej smakują jeszcze ciepłe :-)

EN
Ingredients:
- baguette
- olive oil (for coating the toasts)
- sun-dried tomatoes
- olives
- rucola
- mozzarella

1. Cut the baguette into slices.
2. Every slice a little oil with olive oil. Don't use an olive oil when you use dry tomatoes in oil marinade.
3. On every slice, put sliced mozzarella, cut into stripes tomatoes, cut in half olives.
4. Place in the oven and bake until the cheese melts.
5. After removing from the oven, add some rucola.
You can eat cold, but when toasts are still hot are the best :-)


Follow me on Facebook

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz