poniedziałek, 9 stycznia 2017

Gorąca Czekolada z Chili


Uwielbiam gorącą czekoladę w takie zimne dni. Ale umówmy się - gorąca czekolada z torebki to nie jest gorąca czekolada, a napój czekoladowy, średnio smaczny... Jeśli macie ochotę na prawdziwą, gęstą, rozgrzewającą czekoladę, wystarczą Wam trzy składniki i 10 minut czasu 🍫😋😋😋

Składniki:
 - gorzka czekolada o jak największej zawartości miazgi kakaowej (nawet 85%)
- mleko kokosowe lub zwykłe
- chili w przyprawie (do smaku)

1. W rondelku rozpuść połamaną w kawałki czekoladę.
2. W trakcie, powoli dodawaj mleczko kokosowe, tak dużo, aż uzyskasz odpowiednią do picia konsystencję. Nie może być za rzadka. Wcześniej używałam zwykłego mleka, też się nadaje (jeśli zdecydujesz się na takie, uważaj na ilość, aby za bardzo nie rozrzedzić czekolady). Cały czas mieszaj i podgrzewaj na malutkim ogniu, aby czekolada się nie przypaliła.
3. Dodaj odrobinę chili, jeszcze chwilkę podgrzewaj (chwikę dosłownie), cały czas mieszając.

Voila! 😆 Wlej do filiżanki lub kubka. Pij gorącą 🍵🍫😉
Zdjęcia: Kuba Kotula

Możesz śledzić mnie na Facebooku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz